Eikerapen Kulturgard

Gamle Gardsvegen 30, 4544 Fossdal

(+47) 38 28 38 50

post@eikerapen-gjestegaard.no

VELKOMMEN TIL EIKERAPEN KULTURGÅRD

Opplev en unik kulturhistorisk reise gjennom hestens- og jordbrukets historie!

Turridning

På våre gode og trygge fjordhester kan vi ta deg med på ridetur i fjellheimen. En eller flere dager på ridetur byr på fantastiske naturopplevelser og minner for livet. 

Turene våre tilpasses etter nivået på rytterne. Her er det plass til nybegynnere, erfarne, barn og voksne! Vi har turstier i skogen, langs vannet og over fjellet.  

Før vi setter ut på ridetur bruker vi litt tid på å bli kjent med hestene. På turen kan man prøve både skritt, trav og galopp. Varighet på turen velger man selv. Vi tilbyr både dagsturer og opphold på flere døgn. 

Da vi bruker fjordinger av relativt liten størrelse har vi en øvre vektgrense for å være med på ridetur på 95 kg. 

Rideferie

Vi rir på koselige turstier langs vannet, klatrer i terrenget og bestiger topper med utsikt over Storevatn. Vi har mange forskjellige løyper vi kan ri på, og derfor er det lett å tilpasse etter værforhold, erfaring og kundens ønske. 

Hos oss kan du velge mellom å bo på hotellet og dra på dagsturer med hestene, eller overnatte i telt ute på viddene. Ved overnatting i telt kommer det en kokk som lager måltidene og personalet ordner med bagasjen. 

Alle turene blir ledet av en erfaren guide som kjenner området godt. Du vil få det du trenger av utstyr og opplæring før vi setter ut på tur. 

Du er hjertelig velkommen til å ta med egen hest hos oss. Den vil bli stående på eget område med tilgang til ly og i nærheten av våre hester. 

Praktisk info

Eikerapen er ett område med høye fjell, der flott og unik natur møter deg rett utenfor. Det er kun en times kjøretid med buss eller bil fra sentrale områder på Sørlandet. Fra Kristiansand og Mandal er det også kun en times biltur i ett særpreget natur- landskap.

Color Line og Fjordline er lokalisert i Kristiansand – og har daglige avganger til og fra Hirtshals – Kristiansand og er mye benyttet av våre gjester som kommer fra Europa med bil eller buss. 

Totalt har vi 29 rom – og noen av disse kan anvendes som familierom. Hotellet har innvendig heis og terrasser med utsikt, samt meget gode parkeringsplasser.

Samtidig har vi 10 hytter i ulik standard i nærheten av hotellet som også er en del av overnattingstilbudet vårt hele året gjennom.

Frokost serveres alle dager i restauranten fra kl.07:30-09:30. 
Niste smøres til turen, og det bør tas med termos til drikken. 

Middag serveres på kvelden når man kommer hjem fra tur. Det anbefales å bestille bord. 

Vår unike bar Dyrvatn ligger i kjeller etasjen av hotellet, der naturen er en del av dekorasjonen. Her tilbys forfriskninger og snacks alt etter ønske.

Pakkeliste

  • Termos/saftflaske, kopp

  • Varme og komfortable rideklær, stilongs, ullgenser, lue og hansker, regntøy

  • Ride-, fjell- eller gummistøvler, vindjakke, bukse, kortbukse, t-skjorte og joggesko. Glatte bukser og shorts egner seg ikke til ridning.

  • Vanlige klær til bruk inne på hotellet.

  • Vi har ridehjelmer til utlån, men gjerne ta med egen hvis du har! 

Priser og Program

Dagstur med hest og guide

Ta en tur ut i naturen på våre flotte fjordhester. Denne turen er tilgjengelig hver dag. 

Vi har flere ulike turruter å velge mellom, og turleder vil velge dagens beste rute. Turen tilpasses etter rytters nivå, værforhold og kundens ønske. 

Her kan alle være med. Nybegynner som erfaren. 

Priser: 
Tur på ca. 1,5 time. Pris 650 kroner per person. Aldersgrense 8 år.

Tur på ca. 3 timer. Pris 980 kroner per person. Aldersgrense 12 år.

Tur på ca. 4 timer. Pris 1380 kroner per person. Aldersgrense 12 år.

OBS: Må bestilles på forhånd.

Ridetur med overnatting på fjellet

Bli med på ridetur i fantastisk natur! Fra fredag 22. juli til søndag 24. juli arrangerer vi ridetur på fjellet med overnatting i telt fra lørdag til søndag. Turen er for dem som har litt rideerfaring, og behersker lettridning i trav og galopp. Du må være minimum 12 år og det forutsetter at minst 6 personer melder seg på turen. 

Pris: 

Pris fra 4500 kr pr. person. I prisen er det inkludert overnatting på dobbeltrom, måltider og ridning med guide. Tar du med deg din egen hest blir prisen redusert med 1000 kr. Vi tar et ikke-refunderbart depositum à kr 1000,- pr. person ved bestilling. Det er IKKE værforbehold. 

Program: 

Fredag: Ankomst før middag kl 19:00. Infomøte med turleder kl 20:30. Overnatting Eikerapen Gjestegard. 

Lørdag: Etter frokost er det ridetur via Homsvatn, hvor vi spiser lunsj, til Liansvatnet hvor teltene står klare. Det blir servert både god mat og gode historier fra området. 

Søndag: Etter frokost vender turen hjemover. Turen hjem over fjellet er en av de mest krevende rutene med stor variasjon i underlaget. Vi krysser myrer og steinete stier. Her må du belage deg på å bruke beina i den bratteste stigningen.

Barnas rideferie

Vi tilbyr tur over to netter i skoleferien 2022. Turene er for de som har litt rideerfaring, og behersker lettridning i trav. Du må være minst 8 år for å kunne delta. 

Priser: 

1 voksen og 1 barn kr 5090,- basert på opphold på dobbeltrom. 

2 voksne og 1 barn kr 6680,- basert på opphold på dobbeltrom med en ekstra seng. 

2 voksne og 2 barn kr 9980,- basert på opphold i et familierom med 4 senger. 

Prisene inkluderer overnatting, middag, undervisning og ridning for barn med guide. Obs! Leie av hest gjelder kun barn. 

Program: 

Dag 1: Ankomst før middag kl 19:00. Infomøte med turleder kl 20:30. Overnatting Eikerapen Gjestegard. 

Dag 2: Vi hilser på hestene og steller de klar for tur. Turen tar omtrent 4 timer, og vi tar niste med oss til lunsj. Her kan du forvente en enestående naturopplevelse. Turen tar oss opp til Homsvatn og foreldre kan være med å leie hesten. Etter turen er det middag på hotellet. 

Dag 3: Turen tar omtrent 4 timer. Vi tar en ny rute enten via Skjerka eller Vassbotn. Turen er spennende, og utsikten fra høgda er absolutt fantastisk.

Vi gleder oss til å se deg!